Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


• sminkelés :-)

 
 
1. lépés a bőr megtísztítása.
 

 A bőrtisztítás fontos része a bőrápolási rutinnak. A tisztítókrémek mélyen a bőr pólusaiban hatnak és szerves részét képezik a bőr ellenálló képességének a különböző vegyi anyagokkal szemben, amelyeknek arcunk ki van téve. Olyan tisztítókrémet használj, amely megfelel a bőrtipusodnak.

 

kep1uj.jpg

 


 2. lépés az alapozás


Az alapozónak jól kell fednie, és mégis természetesen kell hatnia. A könnyű, hidratáló alapozó a legalkalmasabb erre, hiszen egyszerűen felvihető, tökéletes és hosszan tartó fedést biztosít, nedvességgel látja el a bőrt. A problémás területekre érdemes kétszer-háromszor vékony rétegben felvinni a terméket. Érdemes pénzt áldozni a legjobb termékre, mert ez az, amit minden nap és egész nap viselünk magunkon. A leggyakrabban a folyékony alapozót használjuk, mert könnyű alkalmazni, azonban a kompakt változatok is hasznosak, mert utánuk nem kell púdert is használni.Két fontos dologra kell figyelnünk, amikor kiválasztjuk az alapozót: legyen a bőrszínünknek megfelelő árnyalat és a bőrtipusunknak megfelelő hatású.

 

Alkalmazása : Az alapozót mindig fentről lefele alkalmazzuk, az arcszőrzet növekedésének irányában. Tegyél az ujjbegyeidre pár cseppet és szakaszonként pöttyözd be vele az arcodat. A pöttyözést kezd a homlokodon és egy nedves szivaccsal kend szét egyenletesen. Van aki az ujjaival is gyönyörűen szét tudja kenni. Ez után jöhet az arc, áll, orr és a nyak.

 alapozas.jpg

 

 

3. lépés a korrektor használata

Különböző árnyalatokban kapható, hogy megtalálhasd a bőrtónusodnak megfelelőt. Lehetőleg krém állagút válassz, mert könnyebb alkalmazni. Egy jó korrektor textúra-mentes, és szinte láthatatlanul elfedi a hibákat. A sötét bőrfelületeket világosítja, a foltokat eltünteti. Léteznek külön szem alatti korrektorok, ezek eltűntetik a sötét karikákat és megnyitják a tekintetet. Válassz vízálló, illatmentes korrektort.


Alkalmazása: 
 Sűrűbb összetételűek, mint a hagyományos ala
pozók. Elrejtheted vele a pattanásokat, pirospozsgás részeket, anyajegyeket, ereket, szeplőket vagy a szem alatti karikákat.

Mindig egy árnyalattal világosabbat válassz, mint a bőröd.
Ha túl világos vagy túl rózsaszínes korrektort választasz, nevetségessé teszed magad, hisz ahelyett, hogy elrejtenéd a sötét területeket, kihangsúlyozod ezeket.
A pontosság kedvéért alkalmazhatod egy finom hegyű ecsettel.

Mindig púderezd be a "javított" bőrfelületet egy vékony réteg púderre

 

korrektor.jpgl.

 

 

 4. lépés a szemek festése

A szemfestékek gyönyörűvé varázsolhatnak egy arcot. Olyan ez, mintha különböző színekkel és árnyékokkal kísérleteznél, így megtudod mi az, ami jól áll neked. Mindig válassz semleges színeket és finom átmeneteket a színek közt. A jobb hatás érdekében használj szemceruzát vagy tust.

 

 Alkalmazása:  Az első szabály, hogy a színt kend szét úgy, hogy a szélek a bőröd színébe olvadjanak. 
A szemöldök alatt és a szem orrfelőli sarkán csak nagyon világos színt használj. 
A közép-árnyalatot csak a felső szemhéjra használhatod, ezzel kiemeled a szemet.
A legsötétebb árnyalatot a szemhéj alsó részére használd, a szempillák fölé. A két szín mosódjon egymásba.
Egy finom ecset hegyével kenj egy kis sötét szemfestéket az alsó szempillák alá, maszatold szét hogy az élek ne látszodjanak, így elbűvölő megje
lenésed lesz.

 

szemfestes.jpg

 

 

 

5. lépés a szemceruza használata

Nagyszerű módja annak, hogy bármely szemtípust kiemeljen. A szemhéjfesték után és szempillaspirál előtt kell alkalmazni. A szemceruza mélységet ad a szemnek, így drámaibb és kifejezőbb lesz. Ma már nemcsak a hagyományos ceruzát szerezheted be, hanem folyékony (tus) formában is hozzájuthatsz.

A folyékony szemkihúzók egy vékony és pontos ecsettel együtt kaphatók, azonban ezeket nem olyan könnyű alkalmazni, mint a hagyományos ceruzákat. 


Alkalmazása: 
Válaszd ki a szemed színének megfelelő ceruzát
Rajzolj egy vékony vonalat a lehető legközelebb a szempillákhoz. Ke
zd a belső sarkaknál és haladj kifele.
A szem alsó részének festésével drámai hatást érhetsz el, de apró és közelülő szemek esetén ez előnytelen. Az alsó szemvonalat fordítva, kívülről befelé kell festened.
Soha ne alkalmazz szemceruzát, ha a szemed fáradt vagy érzékeny.

Ha színes szemceruzát használsz, általában egyeznie kell a szempillaspirál színével. 

 

 szemceruzadia.jpg

 

 

6. lépés a szempillaspirál alkalmazása

A szem sminkelésének utolsó és egyben leglátványosabb lépése. A különböző szempillaspirálok különböző módokon növelik a szempillákat: dúsítják, hosszítják, kunkorítják. Ahhoz, hogy a szemed igazán vonzó legyen, ismerned kell a helyes technikát. 


Alkalmazása: Válaszd ki a megfelelő színt. Ha szőke vagy vörös a szempillád, akkor használj barna szempillaspirált.
Ha ívelt szempillákat szeretnél, a festék előtt használj egy szempill
agöndörítőt.

A felső szempillákat kezd lefelé fésülni, majd alulról fölfelé cikk-cakk mozgásban haladj.
Várj egy percet, hogy megszáradjon, majd alkalmazd a második réteg festéket is. Két vékony réteg szempillafestékkel természetebb hatást lehet elérni, mint
 egy vastaggal.

Végül egy tiszta száraz ecsettel fésüld különállóvá a szempillákat.

 

 ie342004.jpg

 

 

7. lépés a púderezés

A sminkpúder az egyik legfontosabb része a tartós sminknek. Segít megvédeni az alapozót és korrektort, tompítja a bőr fénylését, hamvassá teszi a kinézetet. 
Két féle púder létezik:

Por púder, mely könnyű por formában kapható. Leginkább profi sminkesek használják, mert kevésébé hagy csíkot a bőrön. Ettől sima, matt megjelenésű bőröd lesz, és tovább tart mint a préselt por.

 
 puder.jpg
 
 
 
 
8. lépés az arcpirosító
 
Adj arcszínednek egy virágzó, üde kinézetet arcpirosító segítségével. Ez a sminkelés utolsó lépése. Semmi sem szebb, mint egy rózsás arcú nő, aki olyan, mintha elpirult volna. Döntsd el milyen színű pirosítót szeretnél használni.

Alkalmazása:
 Először válaszd ki azt a színt, amellyel természetes színt szeretnél adni arcodnak.Határozd meg arcod formáját: ovális, szív, kerek, szögletes vagy hosszúkás. Ennek tudatában megállapíthatod, hol a legelőnyösebb ha alkalmazod a pirosítót.
Az ecset végét márts a pirosítóba. Nézz a tükörbe és mosolyogj. Kövesd ívben a járomcsont vonalát egészen a hajadig.
 
 
arcpirositas.jpg
 
 
 
 
9. lépés a rúzs használata
 
Ez a legkorábbi és leggyorsabb módja az arc hangsúlyozásának. Az első lépés, hogy kiválasszuk a megfelelő színű rúzst, a bőr tónusának fügvényében.
Ha egy világosabb szín mellett döntesz, akkor a rúzs a bőr tónusát emeli ki. Sokszor a világosabb árnyalatú rúzsoktól az arc még sápadtabbnak és unalmasabbnak tűnik. Ezért ha világos a bőröd, kerüld a világos rózsaszínt.

Alkalmazása:
 Az ajkaid legyenek egészségesek, ne feletkezz meg hidratálásukról. Az alapozóból juttass egy puha nedves szivaccsal az ajkaidra is, így minden apró egyenletlenséget eltüntetsz.Púderezd be az ajkaidat is, így a rúzs hosszabb ideig marad ajkaidon.Kezd egy ajakceruza használatával, mely a rúzs színével megegyező.
A felső ajkak kontúrjával kezd, majd az alsóéval. 
Ajakszivacs segítségével kend fel egyenletesen a rúzst. Így minden apró rést el tudsz érni. Nyisd ki a szádat, hogy az ecsettel a száj sarkaiba is el tudj érni.

A rúzs tovább tart, ha egy szövetdarabbal átitatjuk a felületét, és másodjára is alkalmazzuk.
 

 szaj-copy.jpg